Hvordan få lån med inkasso

Hvordan få lån med inkasso

Hva er lån med inkasso?

Lån med inkasso kan sammenlignes med refinansieringslån, og gjør det enklere for deg å betale ned gjeld. Det fungerer slik at banken tar sikkerhet i boligen din for å være sikker på at du blir stand til å tilbakebetale beløpet – akkurat som for ordinære boliglån. Denne sikkerheten gjør at banken kan gi deg en gunstigere rente.

Er lån med inkasso og betalingsanmerkning det samme?

Både lån med inkasso og betalingsanmerkning er lån som gjør det enklere for deg å betale ned gjelden din ved å gi gunstigere renter og nedbetalingsvilkår. For begge lånetypene tar banken sikkerhet i din bolig for å kunne gi deg gode vilkår samtidig som at de vet at de vil være i stand til å kreve pengene sine tilbake hvis du fortsetter å ikke være i stand til å betale ned gjelden din. 

Praktisk sett så er altså lån med inkasso og betalingsanmerkning det samme, når det kommer til dine muligheter for å ta opp lån, selv om du har hatt betalingsproblemer i fortiden. 

Hvordan får man lån med inkasso?

Når du skal søke om lån med inkasso, så hjelper det å forstå hva du kan forvente deg i løpet av prosessen med å lande lånet. I tillegg er det også ting du kan gjøre for å sikre deg de gunstigste vilkårene. 

Slik får du lån med inkasso: 

  1. Finn flere banker som tilbyr lån med inkasso, for eksempel Svea Finans og Bank 2. Du kan også finne flere ved å søke på Google
  2. Søk om lån på de ulike bankene. Når du har gjort dette, vil du bli kontaktet via epost eller telefon for å oppgi opplysninger som vil være med på å gi banken et beslutningsgrunnlag for om du kan få lånet. Gjør det enkelt, og vær ærlig. Folkene som ringer ønsker jo, som deg, at du skal få inkassolånet du søker på. Begge parter tjener på det
  3. Sammenlign tilbudene og velg inkassolånet som har de beste betingelsene. Når du har valgt hvilken bank du vil få lånet fra, starter en endelig godkjennelsesprosess som banken utfører for å sikre seg at de kan stole på deg. 

Krav til å få lån med inkasso

Som for de fleste typer lån, så stiller også bankene visse krav til å få lån med inkasso som man må oppfylle. Her er noen av de viktigste du må ha: 

  • Egen bolig som kan stilles som sikkerhet for lånet (du kan alternativt få hjelp av kausjonist om du ikke eier egen bolig)
  • Jobb og skattepliktig inntekt (fast eller deltid)
  • Årlig inntekt på over 350 000 kroner

Kan man få lån med inkasso med kausjonist?

Ja, hvis man ikke har en egen bolig å stille som sikkerhet, så kan man få lån med inkasso ved hjelp av en kausjonist, så lenge de er villige til å stille sin egen bolig som sikkerhet. En slik tjeneste krever naturligvis en høy grad av tillit mellom deg og kausjonist, og vi anbefaler å bruke dette som en siste løsning for at du ikke skal trenge å sette høyt trykk på noen av de personlige forholdene dine. 

Inkasso trenger ikke å være en hindring for å få lån

Selv om inkasso og betalingsanmerkninger fører til at mange banker automatisk avslår lånesøknaden din, så finnes det som sagt banker hvor inkasso ikke er en hindring for å få lån. 

Vi skjønner at det er mange som kan føle at de har mislyktes litt i sitt finansielle liv når mail-innboksen eller postkassa fyller seg opp med inkassobrev, men det er, som du bør være klar over etter at du har lest denne artikkelen, definitivt mulig å få lån med inkasso. 

Kilde: https://omstartslan.com/no/