Hjelp med gjeld

Hjelp med gjeld

Gjeld er noe de fleste av oss kjenner til, og av ulike årsaker kan man havne i en situasjon hvor det er vanskelig å betale ned penger som man skylder – men man bør vite at man alltid kan få hjelp med gjeld. Enten det gjelder kredittkortgjeld, husgjeld, eller annet, så finnes det gode løsninger for å bli kvitt gjeldsproblemene sine og ta kontroll over økonomien sin i dag.

Hvordan vite om man trenger hjelp med gjeld

En viktig faktor som fører til gjeld er lav inntekt. Hvis du tjener mindre enn 300 000 kroner per år, er sannsynligheten for at du kommer i gjeld høyere enn noen som tjener mer enn det. Gjeld kan være overveldende, og det kan virke som om det ikke er noen vei ut av situasjonen. Det er imidlertid mange måter å få hjelp og finne løsninger på egen hånd eller gjennom profesjonell hjelp.

Det er mange varselsskilt som du bør se etter for å vite om du trenger noen form for hjelp med gjeld-summen som du har oppbygd over årene. Disse inkluderer:

  • Du har utestående kredittkortbalanser og lån som overstiger din månedlige inntekt, og som du ikke er i stand til å nedbetale med ditt nåværende pengebruk og inntektsnivå
  • Du har ikke råd til å betale for livets grunnleggende behov som mat, ly, helsehjelp eller transport
  • Du har mottatt gjentatte inkassovarsler og betalingsanmerkninger. Det har ikke noe å si om summene er små eller store; denne tendensen tyder på at du vil dra god nytte av å få hjelp med gjeld

Muligheter for å få hjelp med gjeld

For de som “står i det” er det mange alternativer for å få hjelp med gjeld. Det finnes for eksempel egne selskaper som kun fokuserer på dette, som f.eks. Lån for deg som kan gi deg hjelp til refinansiering av gjeld. Et annet valg noen vurderer er å bruke et kredittkort eller forbrukslån for å betale ned saldoen. Hvis dette ikke er mulig, og man ser at det bare vil føre til ytterligere gjeldsproblemer, er det mange andre alternativer tilgjengelig.

For eksempel kan du låne penger fra venner og familiemedlemmer, søke om refinansieringslån i en bank, eller selge noen av eiendelene dine for å få fatt på pengene du trenger.

Hvis du har en virksomhet, og sliter med gjeld, er det siste alternativet som folk vanligvis tyr til konkurs, som fjerner all gjelden din og lar deg begynne på nytt. Det finnes rikelige eksempler for dette i media som du sikkert har hørt om før, og selv om det kan være litt stigma rundt det å stille seg konkurs for å “redde skinnet sitt,” så lar det deg oppnå akkurat det – redde skinnet ditt og komme ut av de verste problemene.

Hva enn du velger å gjøre, så gjør du lurt i å ta fått på en løsningsmetode så snart som mulig, slik at du ikke skal ha det hengende over hodet lenger enn nødvendig.

Kan NAV gi meg hjelp med gjeld?

Du har rett til å få hjelp med gjeld fra NAV. Ikke i form av økonomisk bistand, men i form av rådgivning for hvordan du skal klare å komme deg ut av gjeldsproblemene. De kan hjelpe deg med å lage budsjett, finne ut hvordan du skal betale ned gjelden, og kontakte de ulike partene som er involvert i gjelden du ikke klarer å nedbetale. Når man går til NAV for å få hjelp med gjeld, så må man være klar over hva de kan hjelpe med, og hva de ikke kan hjelpe med.

Det er ikke flaut å spørre om hjelp med gjeld

Mange synes det er flaut å be om hjelp med gjeld. Men i virkeligheten er det mange mennesker som har vært i samme posisjon og har snudd livet sitt takket være profesjonell hjelp.

Gjeld kan være en vanskelig ting å håndtere, men det er ikke umulig å komme seg ut av. Med noen få enkle trinn kan du ta kontroll over økonomien og gjenvinne verdigheten din mens du gjør det.

Få hjelp med gjeld nå

Gjeld kan være en stor belastning for din økonomi. Temaet for å få hjelp med gjeld er et vi alle er kjent med. De fleste av oss har vært i en posisjon der vi sliter økonomisk og vi trenger noen som gir oss et perspektiv utenfra på situasjonen vår. Imidlertid har ikke alle den luksusen å ha noen de kan ringe for å få råd, og det er lett å føle at du er alene i disse situasjonene.

Selv om du kanskje føler det slik, bør du vite at både NAV, inkassoselskapet som innkrever penger fra deg, og andre organisasjoner vil være mer enn glad for å gi deg hjelp med gjeld.